[Histonet] Gomori's trichrome problem

From:"Scott, Allison D"

Hello to all in histoland.  We are currently having a problem that has just cropped up within the last few weeks with our gomori's one step trichrome stain.  It is being done as the procedure says, but when the slides come out of the one step solution and they are rinsed in 100% alcohol, they have a white filmy background.  I think that it has something to do with the sections being on a charged slide.  The only thing that we are not doing according to procedure is not going directly to 0.5% acetic acid solution after the one step solution.   Any help will be appreciated.  JACHO is in the house, I hope that they don't come in my area.

Allison Scott HT(ASCP)
Histology Supervisor
LBJ Hospital
Houston, Texas
If you have received this e-mail in error, please immediately notify the sender by return e-mail and delete this e-mail and any attachments from your computer system.

To the extent the information in this e-mail and any attachments contain protected health information as defined by the Health Insurance Portability and Accountability Act of 1996 ("HIPAA"), PL 104-191; 45 CFR Parts 160 and 164; or Chapter 181, Texas Health and Safety Code, it is confidential and/or privileged.  This e-mail may also be confidential and/or privileged under Texas law=2E  The e-mail is for the use of only the individual or entity named above=2E  If you are not the intended recipient, or any authorized representative of the intended recipient, you are hereby notified that any review, dissemination or copying of this e-mail and its attachments is strictly prohibited.

Histonet mailing list

<< Previous Message | Next Message >>