[Histonet] Air Bubbles after Coverslipping

From:"Kopczynski, Charlotte" (by way of histonet)

We have had problems at various times over the past 4-5 years.  If you are
manually coverslipping, make sure that your mounting medium is Xylene based
if you are coverslipping from xylene.  We had inadvertently tried to use a
toluene based mounting medium.  When we started using an automatic
coverslipper, we had a huge problem.  I found out that our coverglass was
part of the problem.  In order to keep coverglass from sticking together, it
is covered with a very fine layer of ground glass.  We found that bubbles
were forming the next day after coverslipping. We converted to different
coverglass and adjusted the amount of mounting media dispensed and no longer
have the problem.  I don't know if any of this will help but another thing
to look at is how you are drying the slides after coverslipping.  Are you
having the bubble problem right after coverslipping or later after the slide
has begun to dry?

Charlotte Kopczynski,HTL(ASCP)
Baycare Pathology Manager
Phone: 727-461-8246
Fax:   727-462-7597

Confidential:  This electronic message and all contents contain information
from BayCare Health System which may be privileged, confidential or otherwise
protected from disclosure.  The information is intended to be for the addressee
only.  If you are not the addressee, any disclosure, copy, distribution or use
of the contents of this message is prohibited.  If you have received this
electronic message in error, please notify the sender and destroy the original
message and all copies.

Histonet mailing list

<< Previous Message | Next Message >>