<< Previous Message | Next Message >>
Date:Mon, 07 Jun 1999 09:49:21 -0500

Dear Histonetters: 
 Linda E Durbin  just asked about the "SEND NO ENCLOSURES"message she just received when she tried to post a message. 

This question comes up frequently so I thought I'd post it to the list.  If your email is formatted to send your messages as attachments or enclosures your message will be rejected form the server and WON'T go to the list until you correct the problem. Here's the details I've complied from different subscribers over the past year or two.

"Enclosures" are the same as "attachments" or "attached
files" and there are a number of ways that these might creep into your email:
First:  Check your email program. Some like Claris Emailer and some Microsoft 
programs automatically attach little enclosures to email messages. These are supposed to authenticate that the message was really sent by who put their name on it. A security feature, but an unnecessary one. You should be able to delete this.

Microsoft Explorer is set up to send email as an attachment unless the defaults are changed. (see below)

Other ideas:

1. You might have put enclosures in your mail by attaching a picture or text
file using a menu choice like "Insert file".
2. There might be graphics in your email template, either in the page
design or signature.
3. If you are sending using a web browser you may well be sending
embedded files without knowing it.
4. If you are sending via a word processor, the output may well be
bundled as a simple (just header and signature) email with the word
processor document file attached to it.

There are good reasons why attached files should not go over the
histonet: they can be very large and word processor files can transmit
macro viruses, to name but two. We've actually blown out servers all over by having a large attachment go out over the net!

Hope this helps.

Linda M
Histonet administrator

Here's how one subscriber fixed the problem on  Microsoft Outlook Express:
1) go into address book.
2) select histonet and click right hand button of mouse.
3) select properties.
4)at the base of this screen,there is a tick box that needs to be ticked, it
reads "send E-Mail using plain text only."


<< Previous Message | Next Message >>