Re: [Histonet] Problem with Eosin Y staining

From:Jennifer MacDonald

Is this a new mounting medium that you are using, or a new clearing agent? 
 We had problems with eosin bleeding when the mounting medium and the 
clearing agent were not compatible.
Jennifer MacDonald

"Habitzruther, Michael"  
Sent by:
07/19/2005 07:56 AM


"Demant, Peter" 
[Histonet] Problem with Eosin Y staining

Our laboratory is having a problem with the staining of mouse tumor 
samples using hemotoxylin and Eosin Y (H&E Stain).  Everything was going 
fine until recently.  The specific problem we are having is after the 
cover-slip is put on and the acrymount dries, the Eosin Y stain seems to 
be bleeding out, leaving only the hemotoxylin staining.  A histologist 
from the institute suggested it may have something to do with the relative 
humidity in our lab, and therefore allowing the slides to set under a 
flow-hood may help.  Any other suggestions or protocol modifications would 
be greatly appreciated.  Thank you very much.

This email message may contain legally privileged and/or confidential 
information.  If you are not the intended recipient(s), or the employee or 
agent responsible for the delivery of this message to the intended 
recipient(s), you are hereby notified that any disclosure, copying, 
distribution, or use of this email message is prohibited.  If you have 
received this message in error, please notify the sender immediately by 
e-mail and delete this email message from your computer. Thank you.

Histonet mailing list

Histonet mailing list

<< Previous Message | Next Message >>