FW: *#@!sticking base molds HELP!

<< Previous Message | Next Message >>
From:"Bartlett, Jeanine" <jqb7@cdc.gov>
To:Histonet <histonet@pathology.swmed.edu>
Content-Type:text/plain; charset="iso-8859-1"

-----Original Message-----
From: Bartlett, Jeanine 
Sent: Wednesday, April 26, 2000 11:48 AM
To: 'Kelly Pruitt'
Subject: RE: *#@!sticking base molds HELP!


i honestly don't know what it could be.  What brand of metal base molds do
you use?  I clean mine every now and then with xylene and never use soap and
water and spray lightly with the Histo Prep and never have a problem.

Jeanine Bartlett
Centers for Disease Control
Atlanta, GA

-----Original Message-----
From: Kelly Pruitt [mailto:kpruitt@cvm.tamu.edu]
Sent: Wednesday, April 26, 2000 10:32 AM
To: histonet@pathology.swmed.edu
Subject: *#@!sticking base molds HELP!

Hi Histoland!  I need help. 

What can I do to keep my base molds from sticking to my blocks?  We clean
them in xylene and then soap and water.  We air dry them.  We treat/spray
them while they are clean with Histo Prep after they have air dried.  I give
them a good coating when I use the Histo Prep.  The larger molds are usually
good for one use.  On the biopsy molds, they stick every time.  It doesn't
matter what I do.  

We have bought some of the plastic disposable molds, but they slow embedding
down for me.  

Does anyone have a clue what the problem is?  Does anyone know what I can
do?  Please help!

Kelly S. Pruitt, HT (ASCP)
Texas A&M University
College of Veterinary Medicine
Dept. of Veterinary Anatomy & Public Health
Histology Laboratory
College Station, Texas 77868-4458
phone: 409-845-3177
fax: 409-847-8981

<< Previous Message | Next Message >>